3. mai 2007

Prostitutsioon!

Siinkohane teema on kidlasti lõputu ja olen peaaegu kindel et täit tõde ei leia selles teemas kunagi. Mõnede arvates läheb antud jutt lahku blogi mõttega, aga kui nad natukene laiemalt mõtlevad, siis nad saavad aru, et alati on kasulik mõelda out of box ja argumenteeritavalt.

Et asi oleks selge, siis ma ei ole kunagi kellelegi seksi eest maksnud. Minu kogemus litsimajadest ja striptiisibaaridest on vaid paarkorda paari õllega piirdunud! Siinkohal palun ma lülitada antud teemakohased emotsioonid ja isiklikud arvamused/kinnisideed.

On räägitud pikalt punasest tänavast, piirkonnast vms. Ma arvan et Eesti ei ole selle jaoks valmis ja ma ei ole kindel, kas see on ka lahendus. Mina pakun välja korraldada nn litsentsi korraldus. Tallinnas võiks olla 2 majalitsensi ning 1 nn hostel litsents. Samuti tuleks viia sisse amentikud, kes seda kõike jälgivad, aitavad jne.

Miks nii? Enne oli prostitutsioon allmaailma käes olevate majades, kus vohas inimkaubandus, röövid, petmine jne. Nüüd on asi taandunud väikestesse korteritesse. On olemas teenusepakkujaid, kes on isegi oma kodulehe ja blogi avanud. See näitab et on ka nn intelligentset pakkumist. Kontaktid levivad lehtedes ja internetis. Kes meist ei tahaks olla härrasmees, juua kohvi meeldiva naisega ja saada massaaži :P:P

Ma arvan, et praegune lahendus on kohati ohtlik nendele naistele endile, kuna sa kunagi ei tea kes tuleb, kui tuleb mingi jõhkard, siis on sul keeruline ennast kaitsta. Samuti võib olla probleeme hügieeniga.

Mis asi on see nn maja. Maja kontseptsioon oleks nn ööklubi/pordumaja. Koht, kus klient saab tulla ja ennast mehena ilusate naiste keskel tunda :D:D Sarnane praegustele striptiisibaaridele.
Hostel tüüpi süsteem on, et naine tuleb, kliendiga või istub kohal ja klient tuleb naise juurde ning asi ants (See on siis nn säästukas ;)) Hosteltüüpi majas rendib teenusepakkuja mingiks ajaks toa tunni hinnaga. Majas oleks tasustamine vast mingi protsendiga(mis on riigi poolt määratud).

Litsentsid oleksid suhteliselt suure tasuga. Samuti oleks litsentsid väikese tähtajaga (max 2-3a). Litsentsi tähtaja lähenedes korraldatakse järgmine avalik konkurss. Konkurssi tingimused ja võitja valib välja riigipoolne komisjon. Ka on litsentsi omanikelt võimalik rikkumiste korral võtta litsents ja võib kaaluda inimesed lisada litsentsi saajade nn musta nimekirja. See tagab, et ei toimuks seaduse petmist, kuna kes ikka saeb oksa, mille peal ta ise istub.

1 kommentaar:

Erik Ehasoo ütles ...

Jah, nõus. Praegune Eesti süsteem tundub nii mõttetu ja ebapraktiline. Tehakse nägu, et midagi ei ole, aga fakt on, et see ei kao kunagi. Prostitutsioon on üks vanemaid töökohti maailmas, mis ei kao kunagi. Ja mida ei saa keelata, seda peaks suunama, aga meie oska sellega midagi teha.

Lisaks oleks see riigile ka majanduslikult kasulikum - nii otseselt kui kaudselt. Sellega saaks ka AIDSI levikut selles vallas takistada. Ignoreerimine on aga kõige lollim tegu, mida tehakse justkui hea meelega - väites, et see on kõige õigem tegu.