27. juuli 2007

Jalgrattaparklad

Kuna olen igapäevane liikleja jalgrattaga, siis pean tõdema et meil on tõsine probleem jalgrattaparklatega.

Hetkel, mil väljas on veel ilusad ilmad, ei ole probleemiks ratta jätmine õue, kuid suhteliselt nukker on vaadata ratast ligunemas vihma käes:(

Samuti on paljude kaubanduskeskuste juures jalgrattahoidjad ära peidetud ning nende korrasolek on suhteliselt väike. Siinkohal teen linnal ettepaneku teha konkurss jalgratta nn parklate loomiseks.

Parklad oleks siis kerged katusealused, mis kaitsevad ratast vihma jms eest. Parklate eest ei maksa linn midagi, ega konkurssi võitja ei pea maksma kellegile üüri. Raha saab firma reklaamist, mis paigutatakse parklaputkade külgedele (sarnaselt bussipeatustele.) Sellised parklad võiks olla iga turu, kaubanduskeskuse, kontorihoone, kooli, ülikooli, söögikoha jms juures. Samuti võiks mõelda parklate videovalve peale, siis oleks antud jalgrattad paremini valvatud, kui autod.

Vajadus oma ratasparklateks on täitsa olemas kuna
1) Tipptunnil liigub linnas rattaga kiiremini
2) Hetkel ei ole inimestel kontorihoonetes võimalik rattaid panna.
3) Meie inimeste füüsiline tevis on suhteliselt väike ning võimalus rahva tervist parandada on panna inimesed igapäevaste toimingute käigus rohkem liikuma. Samuti on vaja meil muuta inimeste suhtumist ja väärtushinnanguid rohelisemaks.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

sellele projektile annan ma oma hääle!