26. juuli 2007

Liiklusjärelvalve


Lugesin täna ÄP Novaatori teemat liiklusjärelvalvest ning pidin ausalt tõdema, et ME EI MÕTLE ASJADELE. Kõik räägivad, et inimesed kihutavad jnejne, kuid lahendusi ma näinud ei ole.


Meil on plaan tekitada 10 kaameraga jälgitavat teelõiku. (????) Eesti väiksuse juures ei lähe vast kaua, kui need teelõigud avastatakse ning seal ei kihutata!!!

Üldiselt olen ma tööjõu puuduse situatsioonis ning inimlike vigade rohkuse tõttu nõus andma järelvalve masinatele. Aga mõtleme nüüd siin natuke laiemalt. Me võiks tekitada liigutatavad järelvalve postid. Tehnoloogia paigutuks siis eravärvides autosse või vastavatesse kastidesse. Ajal, millal enamus eestimaast on kaetud KÕU internetiteenusega, ei tohiks antud süsteemide reaalajas jälgimisega probleeme olla. Iga prefektuur saab mingi arvu seadmeid, mida transporditakse politseinike poolt erinevatesse kohtadesse. 

Seadmed oleks siis varustatud kaamera, kiirusemõõtja, akude ning interneti ühendajaga. Seadmeid juhitakse tsentraalselt ühest kohast ning samuti on võimalik hakata püüdma suuremaid kiirusületajaid KOHE.

Kaamera pildistab üles auto koos numbriga ning politseinike töö on siis uurida, kes oli tol ajal roolis, kui juhti ei leita saab trahvi auto omanik/firmajuht.

Minu arvates oleks tegemist väga mõnusa lahendusega, mis toob liiklusjärelvalve tagasi külateedel ilma, et peaks kulutama raha inimeste peal. Samas on plussiks ka 24h tunnine valve.

1 kommentaar:

Reijo - Teeme Maailma Paremaks ütles ...

Et siis antud teema leidis ka tagasisidet :D

ÄP NOVAATOR